Obeziteti
është një sëmundje që po përhapet në masë
Obeziteti është një nga sëmundjet më të përhapura dhe kronike që kanë nevojë për trajtim dhe parandalim mjekësor sistematik...
OBSH e ka përshkruar obezitetin si problemin global më të madh kronik shëndetësor tek të rriturit në mbarë botën. Në…
Obeziteti është një sëmundje në të cilin ndikojnë shumë faktorë, duke përfshirë ata gjenetikë, të sjelljes, të mjedisit, faktorët mjekësorë,…
Psikologjik: Depresion, Imazh i dobët, Cilësi e ulët e jetës, Çrregullim i të ushqyerit...
5,5% e kancereve i atribuohen mbipeshës dhe obezitetit duke përfshirë dhe kancerin e ezofagut, kolorektal, pankreatik, të fshikëzës së tëmthit,…
Lajm i mirë është se shtimi në peshë mund të parandalohet Gjatë 2015 në algoritmin e trajtimit të EASO (Shoqata…
Indeksi i Masës trupore (IMT), i cili është një matës për të treguar gjendjen e të ushqyerit tek të rriturit,…